woensdag, oktober 28

Spookhuis en dansles

Jona houdt van z'n kicks. Het kan niet snel genoeg, hoog genoeg, ver genoeg gaan. Op de kermis kiest hij steevast voor het spookhuis. Eén keer per jaar staat het er en hij keek er ook dit keer weer vol verlangen naar uit.

Het is het soort spookhuis waar het vooral erg donker is en waar je te voet en op tast allerlei obstakels zoals een wiebelbrug, hellende vlakken, rolletjes en zo meer moet overwinnen. Afgezien van het gebrek aan licht zou je het dus eerder onder avonturenhuis kunnen klasseren. Volgens Jona is het ook helemaal niet eng maar 'gewoon een beetje donker'.

Dan vindt hij de instap in de dansles een stuk enger. Daar ging wel haast een maand overheen eer hij eindelijk mee durfde te doen. Het ging van erover praten, naar een keertje gaan kijken, er dan nog twee weken over nadenken tot hij uiteindelijk besloot dat hij het wel zou proberen.

En vandaag mocht hij dus meteen al op de eerste rij staan voor de reusachtige spiegel. Hij zag er verlegen, zenuwachtig en bij tijden gewoon bang uit, maar heeft ontzettend goed meegedaan en het uiteindelijk ook heel leuk gevonden.

Of hij zich ook definitief wil inschrijven, daar moet hij nog eventjes over nadenken :)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

o wat kijk ik uit naar het moment dat ook isla "oud" genoeg is om zich in zo'n dingen in te schrijven

ik ben benieuwd of jona zich uiteindelijk wil inschrijven

Anoniem zei

Wat voor soort dansles is dat? Op welk muziekgenre?
Lijkt me heel erg leuk!

. zei

@Isla, hier mogen ze al meedoen vanaf 3-en-half dus dat is best vroeg vind ik.

@Bengeltjes. Het is een combinatie van dansbewegingen aanleren op bekende liedjes (K3 en andere kindermuziek) en oefeningen op ritmiek en luisteren (klapoefeningen, stappen als een elf, veranderen in een boom dat soort dingen). Vanaf 7 jaar kunnen ze dan een 'genre' kiezen zoals bijvoorbeeld hiphop. Er is ook, pré-dans vanaf 4 jaar en dat is dan een rechtstreekse voorbereiding op klassiek dansen.

Anoniem zei

Maxime zou dat super vinden.
Ik ga ook op zoek, misschien vind ik iets in onze buurt!

inge zei

ow leuk, dansles. ook wel wat voor Kleuter, maar die begint met een maandje net weer opnieuw met zwemles..