dinsdag, april 15

15 maand

15 maand is ie vandaag, onze Luca en ja hoor. Hij is alweeer flink gegroeid (dinsdag weten we hoeveel)en veel veranderd.

Hij kan achteruit stappen en rondjes draaien tot hij er zat van is. De trap op stappen door zich aan de reling vast te houden, zelf van de glijbaan glijden als je hem er op zet.

Hij combineert meer en meer woordjes met gebaren in de trant van Lara+ slapen of Papa dada, miauwmiauw + eten, waar is? + tut enz. Echte nieuwgheden kan ik niet meteen bedenken afgezien van 'fuisa' (fruitsap) en 'duij' (druif).

Hij komt ook veel vertellen in één of andere onbegrijpelijke rimram aan klanken. En als Jona de oorzaak van frustratie is komt Luca aan mijn benen hangen, wijst en roept heel klaaglijk 'Nooonaaa' en begint aan een litanie peuterverwijten aan Jona's adres.

Hij speelt heel graag verstoppertje, gooit ook graag vanalles en nog wat op de grond, maar boeken lezen blijven de grote topper.

Luca kan zijn oogjes, oortjes, mond, tong, neus, handjes, buik, voetjes en 'pietje' vinden en vooral dat laatste is heel interessant :) Hij is zich ook meer bewust van zichzelf en als hij kaka doet, doet ie dat het liefst achter de glijbaan en komt ie het daarna met een big smile verkondigen. 'kakaaaa!'

Alleen verdwijnt de smile algauw als ie dan een nieuwe broek aanmoet...

1 opmerking:

Anoniem zei

Je kleinste ventje wordt ook groot hé :)