maandag, september 14

De toversteen

Speeltijd is voor veel peutertjes lastig, druk en verwarrend. Net als zoveel andere startertjesmama's kreeg ik telkens weer te horen dat de speeltijd toch wel moeilijk was en gepaard ging met traantjes.

Terzelfdertijd liep Luca te klagen over het slaapklasje waar hij over de middag een uurtje ging slapen. Hij vond het helemaal niet leuk, maar het alternatief was anderhalf uur op de speelplaats doorbrengen. Evenmin leuk dus.

Gelukkig wil een beetje psychologie zo nu en dan nog wel es helpen. En dus lazen we woensdagavond een boekje. Over Juul die bang was (verlegen) op de speelplaats en een toversteen die daar verandering in bracht.

Luca luisterde aandachtig en het boekje was nog niet dicht of hij had al besloten dat hij ook zo'n toversteen nodig had om de speeltijden door te komen. 's Avonds knutselden deze mama en papa toen een toversteen aan een stevig eindje gevlochten draad en ringetje.

De toversteen werd enthousiast onthaald en sindsdien (donderdag,vrijdag,maandag) heeft Luca niet één keer gehuild. 'ik heb goed gewrijft op mijn toversteen.' Zegt hij dan 'En ik was dan niet meer bang hoor mama'.

En aangezien hij niet meer bang was op de speelplaats mocht hij vandaag ook het slaapklasje overslaan en zo is hij dus de hele dag wakker op school geweest. Voorlopig nog met een overschot aan energie nà schooltijd, maar dat zal tegen het eind van deze week waarschijnlijk al een pak minder zijn :)

5 opmerkingen:

Tamara zei

Super! En ongelofelijk hoe die angstgevoelens verdwijnen door een 'simpele' steen, geweldig toch. Wat zou het leuk zijn moest zo een toversteen bij ons ook nog zo goed helpen :)

Anoniem zei

Warre is hier vorige week ook thuisgekomen met een toversteen. De juf had net hetzelfde verhaaltje verteld. Uit Dokadi/Doremi. Ik vind het leuk dat ze daar zo kunnen in meegaan; in die verhaaltjes.

Anoniem zei

leuk idee die steen, al ben ik toch benieuwd hoe die steen van luca er uit ziet ;-)

Anoniem zei

Wonderlijk hoe die toversteen Luca geholpen heeft! Misschien komt hij voor nog andere zaken van pas.

Anoniem zei

Is het mogelijk om dit verhaal een keertje door te mailen/scannen?
Ik ben het namelijk al een tijdje aan het zoeken voor te gebruiken in mijn klasje.

Alvast bedankt!
Syp.schaeken@hotmail.com