woensdag, augustus 15

Luca is 7 maand


Luca is vandaag 7 maand.
Rond 6 maand en vroeger loopt de ontwikkeling van de meeste baby's zo goed als gelijk. Maar na 6 maand worden de verschillen onderling duidelijker. Sommige baby's kruipen nu al, staan recht, proberen stapjes te zetten. Sommige baby's zitten zelf nog niet en voelen zich goed in het horizontale vlak.

Luca zit er ergens tussenin. Hij zit graag om te spelen, maar kan zich ook al liggend vermaken. Hij kan van buik naar rug en terug rollen. Hij doet verwoedde pogingen vooruit te raken, maar gaat op vandaag nog steeds enkel achteruit. Rond zijn as draaien gaat wel goed en zo raakt hij toch aan aardig wat speelgoed. Hij probeert zich ook wel op te trekken, maar zijn gewicht lijkt hem daarin wel parten te spelen en de zwaartekracht wint het dan ook.



Hij ziet alles en vindt alles interessant. Het liefst zou hij elk dingetje vast nemen, rond draaien, bestuderen en in zijn mond stoppen. Zijn fijne motoriek is dan ook al meer dan behoorlijk. Zelf kleine dingetjes (zoals een halve druif)vinden hun weg naar de mond. En Luca heeft intussen ook gevonden hoe hij die laatste stukjes eten in zijn vuistje toch nog binnen kan krijgen.

Over eten gesproken: Luca krijgt nog 6 keer per dag bv. Verder eet hij 'smorgens een half boterhammetje of een zoutloze craqotte, groentjes over de middag weigert hij steevast, maar het fruit in de namiddag lust hij wel. Hij heeft dan ook een voorkeur voor uitgesproken smaken zoals kiwi, mango, framboos en zoete watermeloen.

Brabbelen bestaat uit dadadada, mamamamam en bababa. Grommen en belletjes blazen vindt hij ook leuk waardoor zijn t-shirt steeds doorweekt raken als ik het slabbetje vergeet.

De eerste intrede van een verlatingsangst uit zich in een paniekroep wanneer ik de kamer verlaat. Ook slapen wordt een beetje moeilijk en zoals ik al zei slaapt Luca dus nogal dikwijls naast mij.

De kleine baby is er al weer voorgoed af en hierbij voel ik mij verlicht de clichézin nog maar eens te herhalen. Het gaaaaat ook allemaal zooooo snel! (lol)

Geen opmerkingen: