donderdag, juni 14

Zweetvoeten

Jona heeft vreslijke zweetvoeten. Altijd al gehad eigenlijk, want ik herinner me dat ik steeds maar de stad afliep om voetjes-loze pyama's te vinden voor hem. Trek dat kind pantoffels of schoenen aan en binnen de 2 uur zijn zijn kousjes doorweekt (om niet te spreken van de geur).

Betere kousen kopen, andere schoenen kopen...oppert mijn mama. Maar ook met nieuwe kousjes heeft Jona stinkvoeten. Het ventje heeft gewoon pech dat hij de zweetvoetgenen (voor zover zoiets bestaat) heeft geërfd van zijn papa. En dus loopt Jona eigenlijk zo goed als altijd op blote voeten in huis en ook in de speelotheek. Schoenen worden vlak voor het vertrek aangetrokken en bij thuiskomst meteen weer uitgetrokken.

Ik wordt hier eigenlijk best veel op aangesproken. Nogal wat mensen vinden het blijkbaar niet kunnen dat een kind op blote voeten ronhuppelt. Nochtans lopen kinderen op zoveel plaatsen blootvoets en ikzelf was als kind ook geen fan van pantoffels. Hij gaat ziek worden, het is slecht voor de nieren, zijn voeten gaan zwart zien... Ziek wordt hij er niet van, dat van de nieren weerlegt onze arts en zijn voeten wassen we dan gewoon weer.

Maar goed, ik ben altijd in voor een compromis en deze morgen heb ik Paul naar de carrefour gestuurd. Het foldertje adverteerde vilten sandaaltjes voor 4.99euro. Ideaal voor de speelotheek en voor in de tuin zou ik zo denken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Je moet je niets aantrekken van wat anderen beweren.
Wij zijn niet met schoenen aan geboren en op blote voeten lopen is de meest natuurlijke manier van voortbewegen, zo hebben de mensen dat vroeger eeuwenlang gedaan.
Vooral voor kinderen is het belangrijk om zo vaak mogelijk op blote voeten te lopen om latere voetproblemen te voorkomen.
Het is wel jammer dat mensen niet meer weten wat goed voor je is en zich hiermee denken te moeten bemoeien.

Anoniem zei

Een mens is ook niet geboren met een bril, nochtans komt die wel van pas voor iemand die niet goed zie...de "natuur" kan niet alles...die kan soms bijgestuurd worden, ook voor die voetjes (geurtjes).

Anoniem zei

jjjjjjjjjjjjj